Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, което

...
 Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, което
Коментари Харесай

Включват Свищов към платформата iLoveBulgaria

 Ще спомагаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, което ще подкрепи популяризирането на общината като туристическа дестинация. Платформата дава информация както за забележителностите на страната, по този начин и информация за предложенията на бизнесите, свързани с туризма, културата и историята. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с кмета на крайдунавския град Генчо Генчев.
Похвално е, че общината е част от онлайн регистъра на туристическите атракции, който се намира на уеб страницата на Министерството на туризма. Това оказва помощ за привличане на повече гости на региона и неговите забавни обекти, съобщи Ангелкова.

По думите й градът има капацитет в туризма, който занапред ще разпростира. С крепостта Калето и къщата музей на Алеко Константинов градът може да бъде включен и в 8-те културно-исторически дестинации.

Важно е подобен град като Свищов с история и забележителности да бъде привлекателен център за всички туристи, уточни още министърът. И добави, че с цел да се реализира тази цел, трябват взаимни старания сред държавното управление, министерството и локалната власт. Ангелкова уточни още, че ведомството е създало няколко дестинации, с цел да предизвиква вътрешния туризъм. Община Свищов е включена в дестинация „ Мизия “, част от плана за винено-кулинарни дестинации, който се създава взаимно с Министерство на земеделието, храните и горите.

В първите два месеца на тази година туристите, отседнали в местата за настаняване с 10 и повече кревати в област Велико Търново, са нарастнали с 22%. Общият брой на осъществените нощувки се е нараснал с 16 на 100, а приходите от тях доближават повече от 1,3 млн. лева, като регистрират растеж от 20,3%.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР